LOADING

Type to search

Cesta Guru Járy na světové vědecké konferenci CESNUR 2019

Lidská práva O nás

Cesta Guru Járy na světové vědecké konferenci CESNUR 2019

Cesta Guru Jary Únor 7, 2020
Share

Martin Dorjechang, Lucie Amrita, Petr Topa Bhadra a Pavel Sahajananda společně přicestovali do  italského Turína, aby se stali ve dnech 5. až 7. září 2019 aktivními účastníky vědecké konference CESNUR (Centrum pro studium nových náboženství) a mohli jako členové náboženské společnosti Cesta Guru Járy informovat odbornou veřejnost ze všech koutů světa o významu a síle původní nauky našeho duchovního Mistra, o neutěšené právní situaci v České republice, členské zemi EU navenek se hlásící k dodržování základních lidských práv daných dokonce její Ústavou, a také o nedůstojném, ale o to obdivuhodnějším pobytu Guru Járy a Šrí Barbary Durgy ve vězení na Filipínách.

Snímek profesora Massima Introvigneho, na jehož pozvání jsme na konferenci přicestovali, zachycuje akademickou světovou premiéru představení tantrické nauky Guru Járy.

      Guru Járovi byla na této světové konferenci konané v architektonickém skvostu Campus Luigi Einaudi Univerzity v Turíně věnována dokonce samostatná jednací sekce. Nejprve našeho duchovního Mistra představil z pohledu religionisty, sociologa náboženství a vyhlášeného odborníka na sexuální magii Prof. Massimo Introvigne prostřednictvím studie nazvané  Sex, magie a policie: Sága Guru Járy.*

      A vedle našeho odborného příspěvku Tantrická tradice ve spirituální nauce Guru Járy** [1] zazněla i zasvěcená prezentace právního zástupce vyšších soudů v Anglii a Walesu a italského advokáta se specializací na mezinárodní právo a právo v oblasti lidských práv Dr. Alessandra Amicarelliho  Guru Jara: Právní odysea (příspěvek byl připraven ve spolupráci s Dr. Willy Fautrem  z organizace Human Rights Without Frontiers z Brusselu).

     Skvělou moderátorkou této konferenční sekce byla s případem náboženské perzekuce v České republice detailně obeznámená již od roku 2015 obětavá občanská aktivistka a také jogínka původem z Rumunska Camelia Marin, zakladatelka mezinárodní organizace Soteria International – Spiritual Human Rights se sídlem v Kodani.

     Jednání této konferenční sekce byl také přítomen zástupce Husitské teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze docent Zdeněk Vojtíšek, čelný představitel antikultovního hnutí v České republice, který již mnoho let podává o Guru Járovi veřejnosti nepravdivé nebo zkreslené informace. O tomto jednání referoval v religionistickém časopisu Dingir ze září 2019 v článku Stoupenci Guru Járy zvítězili u akademiků (viz:  https://info.dingir.cz). Když se dozvěděl o tomto článku doktor A. Amicarelli, nechal si jeho znění kompletně přeložit a pak jej komentoval na Implementační konferenci lidské dimenze 2019 ve Varšavě v rámci semináře o antikultovních organizacích v Rusku, jako ukázkový příklad toho, jakým způsobem šíří členové antikultovních organizací na veřejnosti „fake-news“, pomluvy a lži o nových náboženských hnutích.

Pro zájemce máme i celou originální anglickou verzi našeho odborného příspěvku Tantric Traditions in the Spiritual teaching of Guru Jára. (ke stažení zde)

(Uvedená reportáž je upravenou pasáží z dosud oficiálně nepublikované knihy  Evangelium Guru Járy podle Pavla)

 

*  The Journal of CESNUR, Volume 3, Issue 4, July—August 2019, pages 3—30

**The Journal of CESNUR, , Volume 3, Issue 6, November—December 2019, pages 59—87. ISSN: 2532-2990 |    www.cesnur.net

Next Article