LOADING

Type to search

Artantra

Nauka

Artantra

Cesta Guru Jary Prosinec 28, 2017
Share

Artantra® představuje spojení architektury, tantry a nového pohledu na klasické Feng Shui. Odkazuje na Animismus Rituální Tantry, kde animismus je víra, že všechny věci kolem nás mají svou duši. V Artantře® není tato víra nutná, jde spíše o tušení, že vše kolem nás dokáže ovlivnit náš osud, naše nitro, náladu, chování, druhé, prostě život.

Nauka Artantry® vychází z tisíce let starých duchovních technik a tradic a opírá se také o učení pěti elementů – voda, dřevo, oheň, země a kov. Pochopením jejich podstaty se lze propracovat ke stanovení jejich alchymistické rovnováhy pro každého člověka. Tím se tvoří vyvážené, zdravé tělo i dokonalý prostor k žití.

V oblasti Feng Shui má Artantra® za cíl obohatit lidskou duši, osobnost a její rozvoj skrze barvy, tvary a materiály tak, aby si člověk dokázal vytvořit vlastní originální styl bydlení. Styl, který pomůže nejen naplno využívat potenciál, ale také uvolní sevření jeho karmy a dovolí žít vlastní život. Artantra®, kterou založil Guru Jára, není jen umění využívat během našeho života energie vnitřní (jako sílu srdce, podbřišku) a vnější energie kolem nás (jako Feng Shui, vlivy rodinné karmy, toky energií v partnerských háčcích). Artantra® je také o stavech orgasmu, snění, spánku a smrti.

Pojem Artantra® lze také přeložit jako „Anima-rituals-tantra“, což lze vyložit jako Rituály tantry duše. Sexualita je jistě důležitá, ale nakonec každý pochopí, že nejdůležitější okamžiky spojení jsou o srdci – duši. Důležitou částí učení je proto Artantra vztahu, obsahující učení o tom, jak lidé vstupují na svět, žijí s námi, pracují s námi a milují nás.

Specialisty na Artantru v ČR jsou Nagari a Yamuna.

Nagari

Psycholog (FF MU), terapeut (6letý psychoterapeutický výcvik), lektor, fotograf, grafik. To vše v jednom je Nagari, což z ní činí komplexního poradce hned v několika oborech a naukách Guru Járy (Artantra, Spiritual Trekking, Astrofocus). Nagari stále věří, že psychologie je věda o duši, tak jak zní a vždy zněla její definice. Proto se na téma duše, životní cesty a poslání ve svých konzultacích s klienty zaměřuje, je to totiž často právě toto téma, které lidé pociťují jako palčivé, ale nemají ho s kým konzultovat a rozvíjet. Jako psycholog, fotograf a grafik vyvíjí techniku „fototerapie“, která je postavena na nauce Guru Járy o Astrofocusu. Její silná vahovská energie, která hledá krásu ve všem, se promítá do všech oblastí její práce – Feng shui domova, Astrofocus art, nejvíce však do hledání krásy vnitřní, sebepřijetí a sebevědomí spolu s jejími klienty. Je také nadšenou fanynkou dynamických meditací, které Guru Jára vyučoval a zařazoval do svého programu již před 20 lety, kdy se poprvé setkali. Tuto formu meditace tancem považuje za velmi efektivní cestu k uvolnění fyzickému i psychickému pro dnešního člověka, a proto pokračuje v této tradici spolu s kolegyní Bhagavatou a pravidelně pořádají dynamické meditace tzv. Tam tamy GJ. Na jeden takový se můžete těšit již 27. 1. 2018 v Praze.

nagari.serpa@gmail.com

Yamuna

Yamuna

Architektka, jogínka, Feng Shui konzultant. Je třináct let žákem Guru Járy. Pět let intenzivně studovala a nabírala praxi v duchovním ašrámu Guru Járy v Pacifiku. Všechny své aktivity obohacuje především těmito  zkušenostmi, které považuje za nejvyšší vklad do veškerých sfér života. S Guru Járou a Šrí Barborou Durgou absolvovala také několik významných poutí po Evropě i Asii (Francie, Indie, Nepál, Thajsko, Filipíny…).
Architektonické zkušenosti má především v oblasti bydlení a zařizování interiérů, které spadají pod obor Artantra Feng Shui. Ve své praxi vychází ze znalostí studia vysoké školy architektury, ročního pobytu v německém Saarbrückenu a praxe lektora v oboru Artantra. Vede a organizuje jógové lekce, workshopy a semináře seberozvojového a meditačního charakteru. Ve všech oborech často pracuje s Poetree Tarotem a dalšími technikami Guru Járy, které dávají komplexní pohled na člověka, jeho duši i život.

yamuna.serpa@gmail.com

Previous Article
Next Article