LOADING

Type to search

Spiritual trekking

Nauka

Spiritual trekking

Cesta Guru Jary Prosinec 28, 2017
Share

Spiritual trekking® je dobrodružný kurz s originálním know-how, který provede každého zákoutími vlastních schopností a kapacit. V mistrně propracovaných dvanácti „kapitolách“přibližujících životní cestu Guru Járy budeme postupně spirituálně zdolávat dvanáct Čaker Země, nejvyšších hor světa, po kterých budeme stoupat k sebepoznání, úspěchu a nalezení svého individuálního neopakovatelného osudu. Pomáhat nám k tomu budou jednoduchá, praktická a originální cvičení, příběhy horolezců, jenž tam byli před námi, lidí, kteří žijí v okolí dané hory, a hlubinné archetypy spojené s tématem, které každá z těch hor nese.

Celý kurz je rozdělen do tří na sebe navazujících certifikovaných stupňů. Můžete si vybrat vaše ideální tempo výstupu a tím i délku trvání kurzu. Standardní délka zdolání jedné hory je minimálně 40 dní. Možné je zvolit intenzivní rychlejší variantu, nebo nespěchat a celý kurz si klidně užívat po doušcích déle.

1.       level – KDO SKUTEČNĚ JSEM

ANNAPURNA – Plná hojnosti

Jako desátá nejvyšší hora světa umožňuje začít žít osobní cestu a dělat to, co člověk dělat chce, přestože druzí chtějí něco jiného. Nauka magické exhibice jídla nehledá nové trendy ve stravování pro zdravé tělo, ale pomáhá najít jídla, která ovlivňují individuální osud. Vrcholem bývá přijmutí protivníka jako spolulezce k úspěchu. Lekce této hory vás učí, jak urputně nelpět na svých cílech a zároveň si jít za svým.

NANGA PARBAT – Nahá hora

Devátá nejvyšší hora světa vám pomůže překonat výzvy dlouhodobého charakteru. Sebrat dostatek odvahy a vůle se jich zbavit tak, jak si přeje vaše tělo a nitro. Převratný je pohled na ego ne jako na nepřítele. Tato hora zajišťuje spokojenost ega i duše a její zdolání nastavuje mezi nimi harmonický vztah. V průběhu trekkingu uvolníte myšlenky, které už v hlavě prostě nosit nechcete s věhlasnou technikou „No a co“!

MANASLU – Holubí jóga pro mysl nebo duši

Na hoře Manaslu budete moci prožít odpověď starodávného jogínského koánu: „Kdo jsem já?“ Na vrchol hory vás přivede harmonie těla, mysli a duše při praktikování aurarelax holubí jógy, speciální sestavy jógových ásan a jemných jógicko-mystických cvičení připravených osobně Guru Járou. Díky ryzosti zachycených filosofických střípků otce jógy Patandžaliho, klíči k osvícení od mystika Eduarda Tomáše a praktickému know-how Guru Járy, je tato lekce ideální pro začátečníky i pro pokročilé jogíny.

Specialisty na Spiritual trekking® pro ČR jsou Dorjechang a Šankara.

Dorjechang

Terapeut, transpersonální psycholog, aktivista za lidská práva a dobrodruh. Studuje u Guru Járy intenzivně větve stromu jeho nauky již od konce devadesátých let. Jeho nejmystičtější zážitky jsou spojeny s pobyty na poustevnách Guru Járy a také s dlouhodobým pobytem v ašrámu Guru Járy na Filipínách v roce 2011 – 2012. Miluje putování v přírodě a po svatých místech v ČR i zahraničí, kde je možné být nejvíce v kontaktu s proudem bytí „tady a teď“. Holduje tantrickému buddhismu a též křesťanské mystice, je však ekumenicky otevřen i dalším naukám a životním filosofiím směřující duši ke Světlu či alespoň dávající životu smysl. K jeho oblíbeným pasážím ve Spiritual Trekkingu patří „Fuck you all!“ a karabina splněných přání.

dorjechang108108108@gmail.com

Šankara

Lektor nauky Spiritual Trekking a Aurarelax jogy, sensei v umění japonského meče. Nauku Guru Jary studuje již 20 let. Studium Spiritual Trekkingu nastoupil v roce 2010 a úrovně šerpy dosáhl v roce 2012. Věří, že to hlavní, co ve Spiritual Trekking kursu naleznete, jste především vy samotní. Rád se při tom s vámi podělí o zkušenosti z vlastní Cesty a technik, které se od Guru Járy za ta léta naučil.

Jeho vlastní Spiritual Trekking lemují skvělí přátelé, velcí mistři, japonská bojová umění, surfing, trekkingy v Himalájích a putování v zemích s Budhistickou tradicí.

Kontakt: sankara.serpa@gmail.com

Previous Article
Next Article